30.11.2010 г., 12:11 ч.

Разголване 

  Поезия » Друга
523 0 1

Зарових се като щраус във пясъка,

скрих се в глъбините на пустотата,

не исках светлините, блясъка

на изкусните лъжи и празнотата...

В измислиците сянка не подирих

и в словата лепкави подслон...

Не исках като всички

да се подчиня на сериен закон...

И като агне на заколение

с едно предчувствие за неизбежност,

едно човъркащо съмнение -

че ми отнемат всичко,

дори и глътчицата нежност...

            Аз ли съм това

            и как се чувствам странно гола!

Една сълза гореща ме опари

и ме върна в моя свят бленуван,

пълен с розови фанфари

и тихи, замислени звуци...

И ето ме отново

облечена в есенни дрипи, в мъгла...

но чиста и прозрачна - истинска...

Жадуваща за красота!

 

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??