11.06.2009 г., 21:24 ч.

Разговор по мъжки 

  Поезия » Друга
594 0 10

- Сбогом! Ще ми липсваш, Тате,

  прошепна милият ми внук,

- как да ти призная обичта си,

  като заминаваш днес от тук?

- Заминавам, сине, за чужбина,

  за вас, за вашето добро,

  а теб оставям за година

  да бдиш в семейното гнездо.

- Ти малък си ми, сине, още,

  но си мъж достоен и добър,

  слушай мама, братчето пази си нощем,

  да нямат грижи и кахър.

- Ще пазя, Тате, със достойнство

  дома, семейството със чест,

  попътен вятър и спокойно,

  ще чакаме от тебе вест.

- Ти силен си и ще успееш

  да постигнеш с гордост свойта цел,

  с мисълта за тебе ще живеем

  и благословия да се върнеш преуспял!

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??