31.10.2024 г., 6:50 ч.

Разговор с есента 

  Поезия
110 1 9

Рано слана есенни сълзи слани,

рони листа, недоречени нощни слова,

сънища пропуснати недосънувани,

върволица пътища непропътувани.

 

Слънцето свидни усмивки раздава,

сякаш лъчите са мечове лава,

вятърко вяло в листата шумо̀ли.

Само денят без страх безвъзвратно

 

предния безжално от календара отмята,

за да срещне в лоното залезно вечерта

и с нова надежда да спусне нощта.

Дори мен да ме няма, него пак ще го има.

 

© П Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??