30.04.2005 г., 17:21 ч.

Разходка 

  Поезия
1182 0 1
Ела със мен.
Хвани ми ти ръката.
Сред горския листак зелен
ще бродим,
дорде ни заболят краката.
И щом видим, че преваля този ден,
а ний оставаме в гората,
не бързай да се пускаш ти от мен,
а потърпи да ти покажа красотата
и тихия омаен плен
от песента на дървесата.

Ръката здраво ми хвани,
за да отидем до реката
и да чуем как шуми
забързана на някъде водата.
Ще ни разкаже тя от где
и накъде я водят коритата
през тези дълги векове
на бродене безспирно по Земята.
А после ако си се уморил,
набързичко ще спретна аз "леглата",
и с тебе двама ще заспим
под балдахина на листата!

© Ана Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??