23.07.2023 г., 5:09 ч.

Разходка 

  Поезия » Пейзажна, Бели стихове
214 2 2

 

 

 

Тъй красив е днес Балканът --

зимата го е облякла.

Пътник щом през него тръгне,

тази красота ще види.

 

Ято гълъби полита

над кръста на стара църква --

после те се разпиляват

и над покриви се спускат.

 

Духва северният вятър

и по улиците снежни

форми странни образува --

те край мене обикалят.

 

На върха на стръмен хълм съм,

а градът се прояснява

и макар, че се здрачава

дворове и къщи търся.

 

И събирам свойте чувства,

мисли, спомени, надежди,

били някога по тези

краища, пътеки снежни.

 

                     15. януари 1995 г.

                      гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??