7.04.2022 г., 9:35 ч.

Разходка по Буча 

  Поезия
691 0 0

Стари, млади, и сакати

с отзад вързани ръце

легнали край булеварда

кой без крак, коя без лице.

 

Но над всяко тяло пърха

ярко блеснала душа

с аромата на поляна

покрита с пролетни цветя.

 

Те ни гледат и сияят

викат, пеят и летят.

Без изобщо да се маят

танци щурави въртят.

 

Че свободни са от болка

няма вече мерзост и тъма.

Пълни са със нечовешка гордост

че сразили са врага.

 

Враг с глави, тела, и кожа

Враг с лица и със нозе

който тътри по паважа

Без душа и без сърце...

© Kancho Vladislavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??