1.05.2020 г., 7:27 ч.

Разходка в Ада 

  Поезия » Пародии
779 0 0

 

Разходка в Ада

 

За мен приключи всичко на земята.

Сега ще плащам свойте грехове.

Ако във Ада дават и салата

с ракия, значи там ще съм добре!

 

Водеха ме Ангели красиви,

херувими с детски личица!

Пееха ми весели, щастливи,

Божий усмихнати деца.

 

Стигнахме до портата. Пред нея

дявол със костюм на Готие.

Чакахме те. Качвай се в тролея

и ще слезеш там където спре!

 

Чакаше тролеят пред вратата

пълен с грешни стенещи души.

Значи тук е както на земята,

Няма място. Ще стоя, уви!

 

Гледах и не вярвах-тук, във Ада

имало тролеи! Може би

няма тук душата ми да страда?

Ще потърся кръчма и жени.

 

Щом тролеят спря отвън видяхме

сто казана врящи със катран.

Боже мили! Чак сега разбрахме:

тук душите ни ще станат зян!

 

Толкоз да съм грешен аз не зная.

Е, заглеждах чуждите жени.

Заслужавам ли сега накрая

за това душата да плати?

 

Всичко що е сторено в живота

на небето Бог ще прецени!

Грешен си-в казана вриш самотен!

Праведен-във Рая ще си ти!

 

Но и в Рая няма кръчми, зная!

Тук, във Ада сам ще си горя!

И това наистина е краят!

Но поне ракия да дадат!

 

30.04.2020 г.

18ч.54м.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??