30.03.2024 г., 9:14 ч.

Разкажете ми 

  Поезия
105 4 3

Ще сънувам безкрайно... и в приказен сън

ще се рея сред свят непорочен.

Разкажете ми също и вашия сън,

ако радостни пътища сочи.

 

Разкажете ми, как сте открили любов,

как на просяк комат сте подали.

Че намирате сила и вяра във Бог

и не търсите златни бокали.

 

Разкажете ми, как озаптявате страст,

как от пошлото бягате лесно.

Че не търсите злато, имане и власт,

а обичате птичите песни.

 

Разкажете ми, как сте спасили живот –

на отчаян сте дали надежда.

Как след грижи усилни, добили сте плод

и сте го подарили копнежно!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??