Mar 30, 2024, 9:14 AM

Разкажете ми 

  Poetry
106 4 3

Ще сънувам безкрайно... и в приказен сън

ще се рея сред свят непорочен.

Разкажете ми също и вашия сън,

ако радостни пътища сочи.

 

Разкажете ми, как сте открили любов,

как на просяк комат сте подали.

Че намирате сила и вяра във Бог

и не търсите златни бокали.

 

Разкажете ми, как озаптявате страст,

как от пошлото бягате лесно.

Че не търсите злато, имане и власт,

а обичате птичите песни.

 

Разкажете ми, как сте спасили живот –

на отчаян сте дали надежда.

Как след грижи усилни, добили сте плод

и сте го подарили копнежно!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??