Прости ми, любими,
съмнявах се в тебе.
Прости ми! Съмнявах се в твойта любов.
Оставих заблудата в мен да живее,
избягах и скрих се, не чух твоя зов.
В моменти на гняв, раздиращ и бесен,
отблъснах ума настрана.
И чувството на безсилие, болка,
допуснах да ме направлява в нощта.
Не вслушах се в твоите призиви силни
да бъда умна, да спра.
Не вгледах се в тебе, в душата безмълвна,
не пожелах да те разбера.
Безучастно, безмълвно римуват се в мене
хиляди мисли сега.
И грешката търся аз да поправя,
времето искам да завъртя.
Прости ми, любими, съмнявах се в тебе.
Оставих те в самота.
В момент на заблуда аз моето бреме
оставих да предопредели нашата съдба.
Прости ми!
Н. Д.
Пловдив
20.03.2013
© Надя Даскалова Всички права запазени