РАЗКАЗВАЛА ЛИ СЪМ ТИ ПРИКАЗКА
ЗА ЛЮБОВТА?
Нека поговорим за... любов,
за онази - истинската, вечната, искрящата.
Затопляща сърцето като благослов.
Духовна ласка в миг от вечността блестяща.
Разказвала ли съм ти приказка за любовта?
С коси, развени от крила на вятъра.
Блеснали като златистите жита,
залюлени, пеещи, блестящи ангели.
Разказвала ли съм ти приказка за любовта?
С очи блестящи като сини водопади.
Цялата огромна океанска синева,
събрана в две зеници - искрени и вярни.
Разказвала ли съм ти за едно сърце?
Любящо, истинско - от злато самородно.
Събрало обич, носеща те на криле.
За теб - завинаги, и искрено, и непреходно.
Разказвала ли съм ти приказка за любовта?
Ето, вече има кой да я разкаже!
Само дето аз разказвам я сама,
а на мене няма кой да я покаже...
15.03.2008
© Мириам Всички права запазени