11.06.2007 г., 15:19 ч.

Различно еднакви ( "Няколко нови") 

  Поезия
705 0 7

по Аргира

Различно еднакви
и еднакво различни.
Разбити сърца
и прецъфнали вишни.

През кал и потопи;
Насрещни течения;
През мъртви въртопи;
Безсъници... Бдения;

След срещи случайни
и кратко общуване;
След дни всеотдайни
и горко сбогуване;

Различно еднакви
еднакво различни
погалваме птиче -
свободно и ничие;

Изпращаме кратко
и тежко, и есенно;
Запяваме, братко
ни горко, ни весело;

Еднакво фалшиво;
Фалшиви еднакво.

10 март 2002, Бургас

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??