11.06.2021 г., 7:38 ч.

Разлъка 

  Поезия » Любовна
299 2 1

Не сме си обещавали блаженство 
и болка до сълзи, порой от мъка,
но свърши се, макар да не е честно.
И сбъднахме единствено разлъката. 
Ти много вероятно ще ме спомняш. 
Аз малко вероятно ще забравя. 
Разминахме се. Повече съдбовно.
По-малко се прегръщахме за жалост...
Ще плачем и наум ще си говорим.
Душите ни ще стенат без любов.
Телата ни ще съхнат като клони,
не раждали, че сякаш своя плод...
Боли и ще боли до избавление
на тленния живот в лечебна смърт.
Че как се рови прѝживе, сношение
на две душѝ, живели в страстна плът?...

 

Стихопат.
Danny Diester 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Телата ни ще съхнат като клони,
    не раждали, че сякаш своя плод...
    Любовта в основата на живота. Хубаво е!
Предложения
: ??:??