26.05.2023 г., 7:04 ч.

Разминаване 

  Поезия » Любовна
168 3 9

     

     Разминаване

 

Сънят не докосна очите ми,

нощта ме изпълни с тъга.

И ти не погали косите ми,

избяга от нас любовта.

 

В различни посоки поехме,

далечни, студени дори…

И чувствата бавно убихме,

изчезнаха всички мечти.

 

Душите отново самотни…

Угаснаха всички звезди…

И грижите делнични, тъжни

изпълниха нашите дни.

 

Въпроси валят в тишината,

въпроси се сипят в нощта:

Къде е за нас красотата

и всичко прекрасно в света?

 

Какво е за теб разминаване?

Какво е за мен самота?

Какво е за теб разстояние?

Какво е за мен любовта?

 

          Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??