28.05.2005 г., 2:02 ч.

Размисли на пернатите 

  Поезия
702 0 2
Трепти в мъгла далечината,
Напомня неизвестността,
Която заедно с мечтата
Ни придружава до смъртта.

Спотайва се пак фигура във мрака...
Дали и тя е на човек?
Опасна изненада ли ни чака,
ако погледнем в следващия век?

 

Дали в небето ще изчезнем,
във космоса дали ще полетим,
щом от Земята си отидем,
напускайки света неотразим?

Дали нас щастие ни чака,
узрявайки след не много години?
Дали на бъдещето знака
се крие в небесата сини?

Дали ще имаме и внуци-
деца на нашите деца
или за зло не ще сполучим
да си излюпиме яйца?

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • не се оглеждай: живееш си в чудесен свят. тва за самооценяването беше ГРУБО!!!
  • Гледай си работата, писателче! Мисля, че всичко си е наред със мойто стихотворение!
Предложения
: ??:??