11.11.2005 г., 20:56 ч.

Размисли в бели стихове 

  Поезия
933 0 1

Ако имаш яхта, но нямаш доброта...

Беден си!

Ако имаш много пари, но нямаш сърце...

Беден си!

Ако имаш замък, но нямаш съчувствие...

Беден си!

Ако имаш сметка в Швейцария, но нямаш душа...

Беден си!

Ако нямаш яхта, но имаш доброта...

Богат си!

Ако нямаш пари, но имаш сърце...

Богат си!

Ако нямаш замък, но имаш съчувствие...

Богат си!

Ако нямаш сметка в Швейцария, но имаш душа...

Богат си!

...........................................................................

Аз нямам яхта, пари, замък…

Дали съм беден и голям наивник?

08.11.2005 г.

© Валентин Кабакчиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да,така е,но не означава,че всеки материално богат,е психически беден.Самата идея,която крепи стиха не ми харесва,защото не мисля,че това е твърдата истина.
Предложения
: ??:??