7.05.2020 г., 18:17 ч.  

Размисли за човешкия живот 

  Поезия » Философска
714 1 1

Кратък е животът човешки,

пълен е с болка и проблеми.

И най-мъдрият прави грешки,

затуй от чуждия опит поуките вземи.

 

Учи се и от провалите свои,

поне не ги повтаряй.

Не вярвай сляпо и на приятелите твои,

на карта нищо не поставяй.

 

Прави, което е разумно,

помисли преди нещо да направиш.

Помни, че доброто винаги е трудно

и имай вярата, че ще се справиш!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прав си, Георги, животът човешки е кратък и пълен с много грешки. Вярваме сляпо на приятелите, а те ни предават. И все пак е нужно да не отвръщаме на лошото с лошо и да вярваме, че всичко ще се оправи! Поздрав.
Предложения
: ??:??