30.03.2013 г., 17:01 ч.

Размисъл 

  Поезия » Друга
552 0 7

 

седя си на стола

а столът седи на земята

и се чудя и мая

и се чуди и столът

колко талант е нужен

колко свободно време

за да напишеш шедьовър

и дали го пишеш със молив

или използваш писалка

дали го пишеш върху салфетка

в тетрадка прилежно

или го драскаш забързан

върху рекламна брошура

 

и както си седя на стола

и съм на милиметър от отговора

столът се сепна

аз се стреснах и паднах

и за да не губя време

отидох да полея грижливо

китайската роза

в кухнята до балкона

 

 

© Пепър Формаджи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??