3.12.2007 г., 22:50 ч.

Размяна 

  Поезия » Любовна
643 0 3
 

 

„Ако двама разменят монети, всеки от тях ще има по една.
Ако разменя
т идеи, всеки от тях ще има по две."

Поиска да ти обясня
какво е секс?
Любов какво е?
Замислих се.
Та как това
най-простичко за теб да сторя?
И сетих се за пример стар,
онагледил една размяна -
подавам ти една пара
и вземам твоята в замяна.
Това е сексът.
И след него
и двамата ще сме доволни -
пара
за теб,
пара
за мен...
неангажирани и волни.
А любовта?
И тя разменя. Но не идеи.
А души
.
След нея
всичко се променя,
и в моята душа си ти,
а аз във твоята преливам
и вече никой не е сам.
Каква размяна ще направим,
реших сама. Решавай сам.

© Мария Мичева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен стих Мария.

    "След нея
    всичко се променя,
    и в моята душа си ти,
    а аз във твоята преливам
    и вече никой не е сам.
    Каква размяна ще направим,
    реших сама. Решавай сам."

    Напрово ме отнесе.
    Поздрав.
  • Хубав ритъм, готин стих!
  • Оригинално!
Предложения
: ??:??