2.04.2008 г., 20:38 ч.

Разнищвам тишината... 

  Поезия » Любовна
940 0 20

Из цикъла "Миражи"

 

Разнищвам тишината...

 

в отговор на: Търся те...

 

В прозореца се взират

бледи отражения -

треперят плахите

надежди по стъклото.

Разпънах волята!

Възкръснаха... съмнения!

Въпроси - хиляди...

Но нямо е "защото..."!

Разпитах облака,

от който дъжд наднича...

по устните ми остро

дращи тишината.

Разнищвам думи

с гола неприличност!

Къде си? Господи...?

Небето онемява...

Ще дойдеш ли

при мен

със боси стъпки?!

Виж, тръните

след тебе

разцъфтяват...

Пияни са очите ми

от гледане на пътя.

 

В миражи пак

звездите се стопяват...

 

 

17.03.2008 г.

 

---> ...отговор на hixxtam : Да те докосна...

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??