19.02.2007 г., 5:59 ч.

Разнобой и равновесие 

  Поезия
564 0 1

Л лично преживяване
Ю юридическа регистрация
Б безветрие в океан от скука
О обещания без съдържание
В вечни заклинания

Вино и жени -
припяват гордо
поетите-мъже.
Като максима звучи
от много векове.

Отричам я.
Във нея липсва
екстазът на жена.
А ако го има, той е
възхвала на мъжа.

Къде е радостта
от многото мъже?
допуска ли се
тя въобще?
Или... защо пък не?!

Съкровищна е женската утроба.
Духът на Бога в нея се преселва.
Макар за миг, поема път отново
и в земни мъки ражда се човека.

© Стела Флорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??