3.04.2019 г., 14:36 ч.

Разочарование 

  Поезия
531 6 8

Кого да приветствам в този свят голям,

в кого да се влюбя май и аз не знам?

 

Че светът е тъждествен на паричните страсти,

че хората са сякаш нискостеблени храсти.

Че светът е луднал, че сме станали птици

пърхащи, обвити във метални жици!

 

Че светът е страдащ туй всеки го знае,

в комедия или драма май всеки играе?

Едни са палячовци други пък царе,

трети живеят в бурното море.

 

Такъв е животът с малко отличия

и всички сме май краткотрайни величия?

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??