5.12.2007 г., 12:27 ч.

Разписание 

  Поезия
837 0 14
По разписание

междуградските  

автобуси

стоварват

на някоя спирка

случайни

хора,

чанти,

колети.

Плиска е класика.

Разписанията рядко

се спазват

и на спирката

обикновено

се изсипват

закъснели за срещи,

изпуснали конференции,

студенти,

които

така или иначе

няма да отидат на

лекции.

И после

задръстването.

Най-непоносимо е

в автобусите,

на седалките

две срещу две.

Някоя нахална

застаряваща

жена смята,

че е нахално

да се носи къса пола

и ти се пускат бримки

по чорапогащника

от погледа й.

И после слизаш

там, където трябва

да слезеш,

отдавна

слязъл

от себе си.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??