междуградските
автобуси
стоварват
на някоя спирка
случайни
хора,
чанти,
колети.
Плиска е класика.
Разписанията рядко
се спазват
и на спирката
обикновено
се изсипват
закъснели за срещи,
изпуснали конференции,
студенти,
които
така или иначе
няма да отидат на
лекции.
И после
задръстването.
Най-непоносимо е
в автобусите,
на седалките
две срещу две.
Някоя нахална
застаряваща
жена смята,
че е нахално
да се носи къса пола
и ти се пускат бримки
по чорапогащника
от погледа й.
И после слизаш
там, където трябва
да слезеш,
отдавна
слязъл
от себе си.
© Мария Василева Все права защищены
празен с пътници...
Аз себеоткачам
през септември..."
http://youtube.com/watch?v=XlZKh-wq8sg