12.07.2014 г., 22:46 ч.

Разписвачът на оценки 

  Поезия » Хумористична
476 0 3

Пак мина разписвачът на оценки,

труда ми твърде щедро оцени.

През сайта често преминават "сенки",

но разписвачът плътно ме следи.

 

Окото му не трепва, не пропуска,

не е ни глупав, нито пък е лош,

но винаги готов е да те "схруска",

в ръката вместо мишка стиснал нож.

 

А с ножа клъцка, реже чак до кокал –

не би се спрял дори да заболи.

Тъй много кръв из сайтове е локал,

че твърдо е решен да продължи.

 

И стръвно влиза в страничките чужди,

понесъл чанта с пълен инвентар,

защото знае – всички имат нужди,

а той за всяка нужда има цяр.

 

Редовно разписвачът на оценки

претегля стих след стих на килограм,

транжира думи, изрази, заемки

и ги складира в светлия си храм.

 

А в храма е студено, но е чисто,

тук няма хорска глъч и суета...

в главата му единствената писта

изключва и... настава тишина.

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??