21.11.2007 г., 16:42 ч.

Разплакано момиче  

  Поезия
757 0 6


Дъжд пороен силно заваля,
а навън разплакано момиче,
ходи в тъмното само
и тежката сълза отрича.

То искаше да върне любовта,
която вече си замина,
как вярваше в изгубена мечта,
че никога любов не се проклина.

Протегна две ръце във мрака,
нуждаещо се някой да прегърне,
личеше си, че нещо чака,
което никога не ще се върне.

Заплака с болка, падна на Земята,
безсилно да се моли още,
от жал прегърна го тревата
и пожела й: "Лека нощ".

Дъждът по-страшно заваля,
момичето от болка сви се на кълбо,
аз исках да го успокоя
и казах: "Ще се върне твоята любов."

Сърцето трепна, защото силно обича,
една сълзичка падна в този час.
Дали се надява още онова момиче,
което всъщност бях самата аз?



© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??