Разплащане
Оичах те. И влюбен бях!...
Ти бе за мен една магия...
А трябвало с един замах
от моя път да те изтрия…
Ти беше мойта светлина.
И огън, който ме докосна…
Но как така сега стана,
че вече не си медоносна?...
Сърцето ми те пожела…
И любовта ни бе голяма…
Но ти двулична си била
и лъжкиня най-голяма!
Разбрах те!Стъпих на крака…
Свалих и тебе на земята…
Целувал съм една ръка,
за мен която не е свята!...
Най-после всичко аз разбрах…
Не си се влюбвала във мене!
Горчилките ти опознах,
затуй душичката ми стене!...
© Христо Славов Всички права запазени