Продавам души, затворени в буркани.
Някои са весели, засмени,
други са озлобени.
Някои са безлики,
други пък са обезобразени.
Елате да си купите души, затворени в буркани.
Ако имате си, пък душа,
аз, продавам и сърца.
Каменни, разбити,
от боклука, някои съм събирал.
други, от гърди съм ги збирал.
Пълни са с емоции, всякакви,
веселие, любов или пък страх.
Може би, със гняв, ужаси и злоба, търсите ги?
Тук, тук при мен елате
и колкото искате си купете!
Не, не си отивайте!
Не продавам само души и сърца,
Предлагам и по две очи, във всеки цвят.
Сив, червен, оранжев, розов.
Очи пълни със сълзи,
очи видели, целия ни свят,
очи видели, само мрак...
Елате тук бе, вии прости същества!
Елате и човечността си закупете.
Отваряйте ги тез буркани,
взимайте ги тез сърца
и отивайте да гледате света!
© Nasko Atanasov Всички права запазени