21.09.2017 г., 12:12 ч.

Разравяне с болка 

  Поезия » Гражданска
272 1 0

РАЗРАВЯНЕ СЪС БОЛКА

 

Аз често съм изправен до стената

и се опитвам сметка да си дам,

с какво ли не ми пълниха главата,

без смисъла му истински да знам.

 

Това не беше само моя воля,

защото с мъка се оформях сам...

И чужд акъл игра голяма роля...

Аз истините търсех грам по грам!

 

И работата ми вися на косъм,

а почвата се мяташе под мен...

Живеехме в живота нескопосан,

и правехме нещата ден за ден.

 

И днес нещата ни не се смениха

и „истините” станаха лъжи,

и прави пътища се изкривиха,

а всичко туй на мене ми тежи!

 

И като правя тази преоценка,

разравям с болка всичките си дни.

За мен Живота е фалшива сценка,

с насилие и „обедни” звезди!

 

26.10.2014г.София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??