31.08.2024 г., 14:35 ч.

Разруха 

  Поезия
61 0 1

                                      Разруха 

 

 

Моята мила родина бавно се руши,

не само нейните сгради изоставени.

Гледам я и сърцето много ме боли,

градовете ни пустеят, селата са забравени.

 

Моята родина загива и духовно,

няма я вече вярата в себе си и в Бога.

Живее се по инерция, не мисловно,

аз със стиховете си ще се боря, това мога!

 

Моята родина има азбука и език чудесен

и във фолклора ни и в народната песен.

За жалост друг език повече тук звучи,

ромски и английски са на мода, може би.

 

Моята родина бе някога империя голяма,

сега я мачкат и ограбват нейните блага.

Но има Бог и той е нашият пазител светец,

той ще ни помогне, но ти бъди боец!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??