27.08.2007 г., 17:06 ч.

Разсъмване 

  Поезия
844 0 38
Още е рано да вдигам пердето,
да изпровождам мрака, макар и по светло...
Още секунда и ще отворя очи -
преродена, нова дори...

Затова поглеждам часовника често,
дори и насън отварям едното око.
А денят ще дойде кротко
и ще погали сетивата нежно.

Ще дойде той - с нова любов.
И няма повече миналото да връща назад.
Като куршум спасителен той улучва
и най-безпомощната душа...

И дарява начало... дарява свежест...

© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??