26.11.2009 г., 9:42 ч.

Разсъмване в планината 

  Поезия » Пейзажна
3131 0 8

 

Разсъмване в планината

 

Разсъмва се. И тъмното се крие

там някъде под счупения връх.

Разсънена кошута жадно пие

вода, родена в папрати и мъх.

 

Препъвам се във сънища на птици,

до кръста мокър в росната трева.

Върхът просветва - бисер в огърлица.

Долу реката шумоли едва.

 

В омайно-тръпен аромат на билки

се къпе мълчаливата гора.

От утринни лъчи тъче престилки

чевръстопръста огнена зора.

 

И всичко е красиво до полуда.

Ражда се ден. Умира тъмнина.

Осъмнеш ли в Балкана, става чудо -

разбираш, че светът е светлина.

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??