27.03.2008 г., 0:19 ч.

Разтворете се за мене, небеса 

  Поезия
864 0 23
 

 

 

Разтворете се, прозрачни небеса!

В пазвите ви устремен да литна.

Днес съм радост. Днес съм със крила,

девойка приказна обикнах,

с дълги, пролетни коси,

вятърно в простора разпиляни,

с тиха нежност, що гори,

в меките й, бели длани,

с тънки и копринени ръце,

деликатни, като лебедови шии,

с цъфнали по финото лице,

крехки клонки на кайсия.

А очите - тъмен шоколад,

сбиращи света, и мене,

с устни във малинов цвят,

с дъх на печени бадеми,

и снага - надиплени поля,

кожа във нюанс на зряло жито.

Разтворете се за мене, небеса!

Днес от обич ще политна!

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??