18.11.2008 г., 18:10 ч.

Разумен грях 

  Поезия » Философска
800 0 4
Разумен грях


Грях ли е това, за което
разумът се силно противи,
а страстно иска го сърцето?
Труден е въпросът, но уви,
трябва бързо той да се реши!
Възбуда сладка и полъх нежен,
мечти и план за нов живот.
Разочарование, сълзи - тревоги,
удоволствие, оргазъм - страст.
Не знаем кой е господарят -
кой над кого има власт!
Разума ли да послушам,
или на сърцето си да угодя?
Цял живот ли да робувам
аз на нрави строги - правила?
Май сега ще си поживея,
а пък после ще умра!

© Димитър Митрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??