8.06.2010 г., 12:49 ч.

Рецепта (или как се лекува любовта) 

  Поезия
652 0 1

 

 

       Ти чужд ли си или от теб съм вече излекувана?

      Омръзна ми да тананикам стария рефрен

      и да потъвам във зеления ти поглед залудо.

      Омръзнаха ми мислите греховни

      и  всички нежни петъчни разпятия,

      омръзна ми да бъдеш уморен

      и с всеки дъх да късам от душата си.

      Омръзна ми да бъда на парчета и като

      скрин прашасал само стари спомени да дишам,

      омръзна ми да пия сутрин със кафето

      сълзи солени, глупави въздишки.

      Омръзна ми от теб да се лекувам!

      Ела отново някой път,

      за да ти дам рецептата за дълго боледуване!

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления за стиха! И скорошно оздравяване!
Предложения
: ??:??