21.05.2013 г., 10:05 ч.

Режим на самотата 

  Поезия » Друга
471 0 5

 

Самотата е неизследвана пещера,

в която прилепи засипаха пътеките.

Изпращам ултразвуци на зловещи призраци

и загрижено  бърша сълзите им.

Оглеждам кухини, наежени от клаустрофобия

с инфрачервени погледи.

В понеделник изпирам със снежни води

мърлявото си ежедневие,

във вторник правя от косите си гнезда за птици,

в сряда пускам стотинки за щастие в пещерното езеро

и хвърлям стръв за надежда.

В четвъртък се промушвам през дупка,

за да  измеря греховете си.

В петък се изкачвам на покрива на самотата

и танцувам щастливо с дявола,

а в събота каня пещерния Бог на вечеря.

В неделя творя богослужение

 и се правя, че всичко ми е наред.

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??