16.08.2018 г., 2:03 ч.  

Река Дунав 

  Поезия » Пейзажна
587 2 0

Река Дунав

 

Месецът скрива ликът си красив, достолепен.

Пукна зората, събудена с петльова песен.

Дунавът плиска вълниците бързо, припряно.

Слънцето светка с лицето си бяло, засмяно.

Днеска в душата ми спомени детски се връщат:

как край рибарника двете върби се прегръщат.

 

Няма ги вече върбиците с плачещи клони.

Вместо тях, тук са изляти бетонни колони.

Мост – изграден е, за чудо и приказ над Дунав,

но за рибарника няма да кажа и дума.

Дунавът, белият, любя го, нека  живее…

А пък тръстиката песните нека си пее…

 

Автор – Величка Николова - Литатру

четвъртък, 02 август 2018 г.

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??