Като река течаща е човешката душа.
Дали е бурна, или е смирена?
Дали прелива само с чистота,
галейки я слънчевата светлина?
Дали е срещала и много бури,
или отразявала е светлите лъчи?
Дали живота според нашите заслуги,
определя щастието в идните ни дни?
Тече реката и годините минават.
Отмива тя злини или беди.
Посрещаме ние всеки залез
и тичаме след своите мечти.
© Дора Гочева Всички права запазени