11.05.2008 г., 8:12 ч.  

Реквием за петия елемент - обич 

  Поезия » Любовна
894 0 19

Смениха същността ти с „безразличие“

и силуетът ти е излиняла фреска.

В пунктирите на бившето обичане,

е всичко друго, само не и „обич“ днеска.

И празен ти е храмът чак до хребета,

алковите ти спят в изсъхнали цветя.

Повярвахме, че по е важен хлебецът

и оцеляване на всякаква цена.


Днес горските създания са вече мит.

(Къде ръка под явор питка да остави?)

Не палва никой свещ - иконостас изпит

се свлича под дъжда на хладни нрави.

И, както боговете тихо си отиват,

неискани и гладни за коричка вяра,

така и ти - топиш се и загиваш,

а ние, всичките, сме ти гробари.


Светът е само вятър, пръст, вода и огън,

а обичта остана нейде в смислите.

Забравихме, че ти си, всъщност, Богът

и бавно те превръщаме в измислица.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??