9.07.2010 г., 13:39 ч.

Реликта 

  Поезия
889 0 30

                    Реликта


Разпръсна ме. А всъщност ме събра.
Погълнах неутрони до припадък.
Тежи светът. В Адамови ребра
животът е вторичен. И некратък.

Не си часовник в моето ядро.
Сама тиктакам в свойта хаотичност.
Не търсех извор – стигаше ведро,
в което да измервам сеизмичност.

Бе дълъг цикъл. После прекипя.
Разлитнаха се атомни заряди.
Аз имам Него. Теб те има Тя.
Но пътят ни едва ли ще е гладък.

Критично ме взриви. Олекна
сърцето ми след пищната ти клада,
а беше пре- и пре- капацитетно…

... сега реликта – сред азотен хлад…

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??