6.12.2023 г., 11:24 ч.

Ретроспекция 

  Поезия » Хумористична
246 0 2

На младини добре живях.

Светът безкраен опознах.

С девойки бях, и ядох, пих.

Коли семейни потроших.

 

Не се замислях за мангизи,

а за майтапи и пинизи.

Щом си млад, какво ти пука!

Купонът е сега и тука!

 

В средна възраст бе различно –

държах се мило и прилично.

Парите кътах лев по лев.

Жена ми беше главен шеф.

 

Запълни моето съзнание

с деца, растеж, образование

и аз, завит във свойта кожа,

стремях се да не се изложа.

 

Сега децата са далече...

А дърт, изглежда, май съм вече!

Нещо гложди ми душата –

тъй трябва ли да са нещата?

 

Да, старостта на прага чака

към нея за да хванем влака.

Но, стари, болни, изтърбушени

не трябва гузно да сме сгушени.

 

Животът даден е на всеки

да тъпче земните пътеки.

Не трябва нищо да изпускаме

докато по тях препускаме!

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Важен финален извод.
    Поздравявам те.
  • Бай Гецо, уж на шега засягаш сериозни теми потикваш към размисли и равносметки. То в края на всяка година е нормално да се прави рекапитулация не само на изтеклата година, а дълбока цялостна ретроспекция. Упреците заради пропуски и самобичуването няма да помогнат. Да гледаме напред с придобития опит и с оптимизъм!
Предложения
: ??:??