25.03.2009 г., 13:10 ч.

Ревност 

  Поезия » Любовна
1008 1 3

Влюбих се в теб и попаднах в затвор -

отне ми ти мойта свобода.

От всеки, що е мъж, ме ревнуваш

и искаш все вкъщи да си стоя.

Не признаваш ти обяснения,

вярваш на клеветите срещу мен;

лъжа тъй фалшива ни раздели,

лъжа любовта подло погуби.

Ревнивец бе и такъв остана,

но помни добре - сам ще живееш,

сам ще живееш без любов чиста и красива:

мен предаде - любовта загуби.

Гр. Хасково

29.08.2002 г.

© Мечтателка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??