„Ревността е...
болест на безумец.”
Бомарше
Ревността е дар от... ада!
Пържиш се като на клада...
В собствен сос се мариноваш,
пикантираш и шпиковаш.
Ревността е врящ казан,
пълен до ръба с катран!
Даже най-невинна пръска
прави те фурия дръзка.
Ревността е мазохизъм,
тирания, деспотизъм –
напук цялото старание
да останеш във съзнание.
Ревността е наркотик
с рядък привкус на бутик!
Знаеш, че вреди тотално,
но го взимаш радикално.
Ревността е стръмна урва!
Бягаш! Но към теб се втурва.
Натрошава, разчленява,
безнадеждност, ужас всява.
Ревността не е мерило
за любов! О, мое, мило!
Тя е хладнокръвен дилър
и на чувсвата ни килър!
28.11.2008г
килър – killer - убиец
© Надежда Борисова Всички права запазени
Наде*!