28 нояб. 2008 г., 22:44

Ревността е... 

  Поэзия
655 0 4

 

          „Ревността е...

                     болест на безумец.”

                            Бомарше

 

Ревността е дар от... ада!

Пържиш се като на клада...

В собствен сос се мариноваш,

пикантираш и шпиковаш.

 

Ревността е врящ казан,

пълен до ръба с катран!

Даже най-невинна пръска

прави те фурия дръзка.

 

Ревността е мазохизъм,

тирания, деспотизъм –

напук цялото старание

да останеш във съзнание.

 

Ревността е наркотик

с рядък привкус на бутик!

Знаеш, че вреди тотално,

но го взимаш радикално.

 

Ревността е стръмна урва!

Бягаш! Но към теб се втурва.

Натрошава, разчленява,

безнадеждност, ужас всява.

 

Ревността не е мерило

за любов! О, мое, мило!

Тя е хладнокръвен дилър

и на чувсвата ни килър!

 

              28.11.2008г

 

килър – killer - убиец

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??