17.08.2016 г., 23:24 ч.

Рицар 

  Поезия » Друга
258 0 3

Ще загубя ли

очарованието си на Рицар?

Печален образ ме зове.

Ще тръгна по  света

с  подострен меч,

да покорявам

тъй страстта на воля

и сигурно... не ще

да стигна тъй далеч.

 

С оклюмал меч,

продрани дрехи,

задник гол...

пребродил, планини,

пустини и морета,

спечелил битки,

прославил и родина,

щастлив намерил

своята изгора.

 

Ще коленича пред теб,

щастлива моя нежна, Дулсинея!

С букет цветя и влюбен поглед,  

пред теб Богоговея!


 

© Симеон Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??