25.01.2018 г., 1:13 ч.

Рицар на бял кон 

  Поезия » Философска
645 0 3

       Рицар на бял кон

 

Цял живот ли ще чакаш рицаря на бял кон,

застанала замечтано на своя балкон!?

Не виждаш ли пред себе си влюбените очи,

в които напират мъжки, истински сълзи.

 

Не съм рицар, даже нямам и  кон,

обикновен човек който гледа към твоя балкон.

За твоята любов бих победил даже и дракон!

Но не ми обръщаш внимание, гледаш така,

сякаш не ме виждаш ти, а аз съм тука.

 

Нищо, тръгвам си отново с наведена глава,

сърцето излъгано, силно бие сега.

А вярвах че различна от другите жени е тя,

остана да чака рицаря, илюзия една!

 

И така дълго, година след година,

остаря и сега гледа бяла котка сама!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??