21.08.2014 г., 18:26 ч.

Рицар по сърце 

  Поезия
865 1 10

Не беше като другите мъже
(бе овладял инстинктите на скота).
От думите изплиташе въже,
с което ме привързва към живота.

Не ми превзе мечтите и света,
дори не пожела да мине прага,
а легна пред широката врата,
тъй както само вярна стража ляга.

И нищо не поиска - ще речеш,
че себе си отдавна е забравил...
В ръцете му - погача да печеш,
в очите му - морета да удавиш.

И някак странно, сякаш изведнъж,
избликваше от погледа му нежност.
Коравата, но топла длан на мъж
изтриваше сълза и безнадеждност.

А никога в любов не ми се кле,
не лъжеше, че вижда в мен кралица.
Той просто притежаваше сърце
и знаеше какво е да е рицар.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??