2.02.2020 г., 13:02 ч.

Рими от Живот 

  Поезия » Философска
747 1 0

Живей живота си така,

че всяка лоша дума да изтича, 

през поглед влажен като на река, 

с' сърцето във водата за да тичаш!

 

Събуждай се с усмивка на лице, 

но лошото недей да го забравяш 

и със щастието на мъничко хлапе, 

живей живота си да радваш... 

 

Дори когато си във здрача, 

усмихни се ти дори когато плачеш, 

живота в щастието не закача, 

макар да бъдеш вечен неудачник! 

 

Дори сърцето да кърви на капки, 

неспиращи да падат по земята,

сложи си някоя от твоите маски.

И пътувай като част на светлината... 

 

2020  Благоевград 

© Красимир Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??