23.10.2007 г., 9:52 ч.

Рискът На Приятелството 

  Поезия
1012 0 2
Сън ли бе това или животът мой?
Отекна гръм...
И паднах аз пронизан...
Отекна гръм...
Усетих зад гърба си изстрел.
Отекна гръм...
Но аз ли бях пронизан?
Отекна гръм...
Но гръм отекна ли? Нима?
Не знам дали съм буден или спя,
но слънцето изгря,
появи се и луната,
звездите малко закъсняха.
От приятел бях предаден,
но приятел ли бе той,
щом живота ми продаде
и не даде ми покой.
Не, не беше той приятел,
а безмилостен предател.
И събудих се на сутринта
в локва кръв до колена.
Зарекох се да отмъстя,
но за радост на света
съвестта ми клетвата отхвърли
и злобата ми тя изхвърли.
А на следващия ден,
от постъпката си ужасен,
старият приятел
бе отново пак до мен!

© Дилян Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??