Рисувам те със четка във ръката,
позираш ми на стола до стената.
Разголила изцяло тялото си стройно,
седиш срещу ми кротко и спокойно.
И аз опитвам да те изрисувам,
на листа с четката да те създам.
Оглеждам тялото ти сенките и светлината,
и срещам погледа ти за да пресъздам душата.
Рисувам те, но някак ми се щеше,
от плът ти да не си, а статуя да беше.
Че статуята камък дялан е на лед студена,
дори и съвършенна от душа е тя лишена.
Но жива си, потрепвата тялото ти в светлината,
очите блясват от дълбоко, отражението на душата.
И светлината нежно тебе осветява,
а погледът ти блясък във очите мои отразява.
Ръката ми защо трепери, спри за Бога,
със четка аз да те рисувам повече не мога!
И с поглед срещам тялото ти в еротична поза,
отрова на копнеж, отвара в превишена доза.
Захвърлям четката и спирам да рисувам,
а ти усмихваш и знаеш, аз не се шегувам.
Нетърпеливо чакаш страстно тебе да целувам,
със устни и целувки да те изрисувам!
© Петър Петров Всички права запазени